Що таке ендодонтія?
Що таке ендодонтія?

Ендодонтія – це галузь в стоматології, що займається лікуванням змін в пульпі та періодонті. Якщо сказати більш загально, то розділ відповідає за лікування зубних каналів. У стоматології «Діамант» у Тернополі дана галузь активно розвивається. За допомогою сучасного обладнання та якісних матеріалів проводиться найкраще лікування кореневих каналів зубів абсолютно без болю. Наші кваліфіковані спеціалісти зможуть зберегти поверхню зуба і запобігти повторному розвитку проблем. Всі актуальні ціни на послуги Ви можете дізнатися в адміністратора клініки.

Які види захворювання?

Несвоєчасне розв’язання проблеми може привести до видалення зуба або виникнення серйозних інфекційних утворень.

Ендодонтичне лікування поділяється на первинне і вторинне.

  1. Завдяки первинному лікуванню відбувається пломбування каналів і реставрацію зубної коронки.
  2. Вторинне лікування передбачає повторне очищення кореневих каналів. Цей тип складніший і вимагає більшого хірургічного втручання.

Причини виникнення проблеми:

  1. Ураження нерву через карієс;
  2. Не якісне положення пломби;
  3. Травми поверхні зуба
  4. Ураження ясен.

Як відбувається лікування?

Лікування кореневих каналів зуба проводиться коли:

  • Виникає запалення м’яких тканин. Характерний симптом – це утворення гнійного запалення і різкий біль
  • Гострий пульпіт – запалення нерву зуба. Супроводжується він пульсуючим або гострим болем. Може відбуватися також зміна кольору емалі хворого зуба або кровотеча ясен.
  • Хронічний пульпіт. Ендодонтичне лікування відбувається поетапно і його повинен виконувати кваліфікований спеціаліст. Оскільки, якщо виконати не якісне очищення каналів – проблема повернеться знову.

Тому розглянемо такі етапи:

  • Діагностика. Лікар повинен оцінити ситуацію і здійснити планування усунення проблеми.
  • Оцінка результатів діагностичного обстеження пацієнта, для того, щоб визначити стан здоров’я.
  • Підготовка до проведення лікування.
  • Після дії анестезії спеціаліст видаляє карієс з порожнин і видаляє вміст пульпи. Далі здійснюється очищення кореневого каналу та видалення запального процесу. В кінці накладається спеціальна пломба.
  • Реставрація коронки зуба відбувається через 14 днів після первинного лікування.
  • Контроль спостереження після лікування відбувається раз на 6 місяців.

Варто також звернути увагу пацієнтів на те, що лікування може проводитись в кілька сеансів, тому потрібно набратись терпіння. Якщо проблема не буде вирішена після першого лікування, наступне буде складнішим і болісним. Подумайте про це.

Щоб дізнатися вартість лікування, оберіть розділ Едодонтія на нашому сайті. Або завітайте у нашу клініку і пройдіть первинну консультацію в найкращих спеціалістів Тернополя. Ми подбаємо про Вашу посмішку!