Професійний догляд за брекетами
Професійний догляд за брекетами

Встановлення брекет-системи у стоматології Діамант, дає можливість виправити прикус та зробити Вашу посмішку незабутньою. Лікування триває від 2 до 4 років, протягом яких потрібно дотримуватися певних порад спеціаліста. Тому сьогодні, наші лікарі підготували матеріал про те, як правильно доглядати за брекетами.

Які особливості догляду за системою після установки?

Проблема таких конструкцій в тому, що на дугах, замочках, кільцях та інших елементах скупчуються частинки їжі і наліт. Тому для її очищення недостатньо використовувати звичайну щітку.

Щоб запобігти появі стоматологічних захворювань, потрібно знати деякі правила догляду:

  • двічі на день потрібна повноцінна чистка зубів;
  • використовуйте ополіскувач після кожного прийому їжі;
  • обережно очищайте простір між зубами за допомогою зубної нитки;
  • зверніться до спеціаліста, якщо відчуваєте дискомфорт під час носіння системи;
  • варто проходити професійне очищення зубів у стоматології, кожних пів року.

Відсутність правильної чистки брекет-системи стане причиною появи білих плям на зубах. Тому задумайтесь, чи варто проходити таке тривале лікування і не отримати бажаного результату?

Які засоби використовувати для догляду за брекетами?

Під час носіння ортодонтичних конструкцій, не достатньо використовувати тільки зубну щітку. Для підтримання правильної гігієни ротової порожнини варто подбати про наявність таких «інструментів»:

  • Спеціальні щітки. Для обробки поверхні зубів і конструкції можна використовувати зубну щітку у вигляді букви V.
  • Зубні йоржики з довгими ручками і щетинками допомагають очищати поверхню під дугами конструкції.
  • Флос допомагає видалити залишки їжі в міжзубних проміжках. Рекомендуємо використовувати вощені нитки з вмістом фтору, здатні знизити ризик розвитку карієсу.
  • Іригатор працює шляхом подачі сильного струменя води. Регулярне застосування інструменту дозволити видалити наліт і залишки їжі в міжзубних проміжках.

Не потрібно забувати про застосування профілактичних зубних паст і ополіскувачів, позаяк під час носіння брекет-системи підвищується ризик виникнення карієсу та бактерій.

Чому так важливо очищати брекет – систему у стоматології?

Багато пацієнтів відмовляються від послуг професійного очищення, оскільки вважають це пустою тратою грошей. Однак варто врахувати той факт, що самостійно видалити наліт у важкодоступних місцях, просто неможливо. Тому спеціалісти радять подбати про здоров’я Ваших зубів. Фахівці стоматології Діамант, щиро радять своїм пацієнтам проходити професійне очищення зубів, з інтервалом у 3-4 місяці. За допомогою сучасного стоматологічного обладнання вдається видалити зубні відкладення у важкодоступних зонах.