Ерозія зубів
Ерозія зубів

При ерозії емаль проходить процес поступового руйнування. Її структура слабшає та у складних випадках може пошкодити дентин. Тому якщо залишити проблему без лікування, зміниться не тільки внутрішня частина зуба, але і його поверхня, що призведе до не естетичного вигляду.

Які причини розвитку ерозії?

Захворювання пов’язують з факторами, які регулярно травмують емаль:

  • механічні пошкодження, через інтенсивне очищення зубів, звички гризти тверді предмети або неправильного розподілу жувального навантаження;
  • часте вживання цитрусових або газованих напоїв з високим вмістом цукру;
  • ендокринні захворювання, проблеми з обміном речовин;
  • вікові зміни структури твердих тканин.

Дефект частіше виникає на іклах та різцях, а також може зачіпати симетрично розташовані зуби.

Ерозія емалі швидко розвивається. На початковій стадії її складно помітити. Верхній шар абсолютно не змінюється, з’являються тільки ледь помітні плями. При ураженні емалевого шару, пляма поглиблюється та темніє. Зуби стають більш чутливими та з’являється легкий біль. І якщо вчасно не звернутися до спеціаліста, захворювання може спричинити серйозні проблеми.

В стоматологічній клініці Діамант, Ви зможете пройти консультацію стоматолога, щодо наявності даної проблеми. Для запису зв’яжіться з адміністрацією клініки або заповніть онлайн форму на сайті.

Form Image

Страшно лікувати зуби?

Кваліфікованим фахівцям завжди простіше знайти підхід. Наші співробітники надають допомогу в мотивації і інтервенції. Надаємо послуги БЕЗКОШТОВНОЇ консультації.

+38 (068) 109-77-77

Як проходить лікування?

При ерозії стоматолог відновлює тверді тканини за допомогою спеціального обладнання та препаратів, які попереджають повторне руйнування поверхні. Лікар обстежує пацієнта, визначає, через що з’явився дефект. За потреби рекомендує звернутися до іншого спеціаліста, якщо причина проблеми не пов’язана з стоматологією.

При відновленні зубів спеціаліст видаляє пошкоджені тканини, очищає ротову порожнину та поглиблення, які утворилися. При складних стадіях ерозії виконується реставрація стоматологічним композитом, встановлення вінірів або протезування штучними коронками.

Що робити після візиту до стоматолога?

Щоб попередити пошкодження емалі, лікарі стоматології Діамант рекомендують:

  • використовувати спеціальні зубні щітки і пасти, які підібрав стоматолог;
  • сформувати правильний раціон;
  • зменшити механічне навантаження на зуби;
  • ополіскувати ротову порожнину після кожного прийому їжі.

Ерозія руйнує емаль поступово. При регулярному відвідуванні стоматолога її можна виявити на початковій стадії, і лікування буде легким та менш болісним.