В якому віці варто встановлювати пластинки?
В якому віці варто встановлювати пластинки?

На цей час рівень розвитку медицини дозволяє виправити всі природні дефекти неправильного положення зубів у дітей. Варто подбати про розв’язання цієї проблеми, для того, щоб не допустити ускладнень у дорослому житті.

Обираючи стоматологію Діамант Ви отримуєте гарантію якості. У нас можна встановити пластинки, які виготовлені сучасних матеріалів. Лікарі з великим досвідом роботи подбають про здоров’я зубів Вашої дитини.

Для чого встановлюють пластинки?

Пластини для вирівнювання зубів ставлять переважно дітям з порушенням прикусу. У ранньому віці розв’язувати проблему набагато легше, через те, що у дітей відбувається формування кістково-лицьового скелета. Показання до установки пластин є виправлення прикусу.

Даний вид лікування дозволяє:

  1. Зробити посмішку красивою.
  2. Запобігати виникненням більш серйозних дефектів.
  3. Виправлення дикції.
  4. Стиснення щілин між зубами.

Тип ортодонтичного апарату визначається індивідуально після проведення консультації з лікарем. Стоматолог-ортодонт виконує рентгенологію і після цього приймає рішення, щодо типу пластинки, яку потрібно встановити.

  1. Однощелепна конструкція використовується у випадках кривизни окремих зубів.
  2. Пластинка зі штовхачем призначена для виправлення зубного ряду верхньої щелепи.
  3. Система ретракційною дугою дозволяє виправити протрузії передніх зубів.
  4. Пластинка з рукоподібним відростком призначається для виправлення окремих зубних аномалій обох щелеп.

Також існують більш складні ортодонтичні конструкції, які призначенні для вирішення досить серйозних проблем. Вони призначаються для виправлення різних щелепних аномалій, які мають негативний вплив на розвиток зубів та їх кріплення.

Скільки часу займає лікування?

Спочатку лікар повинен виготовити гіпсовий зліпок зубного ряду у дитини. Ця процедура відбувається швидко і безболісно. Потім готові моделі використовують для виготовлення пластин. Під час наступного прийому відбувається встановлення готової конструкції. Лікар перевіряє зручність пластинки для дитини і її готовність для початку лікування. Далі необхідно проходити повторні прийоми лікаря, щоб збільшувати тиск конструкції. Такі візити відбуваються раз на місяць. Носити пластину потрібно в середньому до 2 років. Залежно від типу конструкції, її можна знімати під час сну або при прийомах їжі.

Чи існує спеціальний догляд за конструкцією?

Ви можете встановити пластинку у Тернополі в стоматології Діамант. Ми подбаємо про індивідуальний підхід до Вашої дитини і зробимо процес лікування радісним.

Після встановлення конструкції наші спеціалісти надають рекомендації щодо правильного догляду за станом ротової порожнини:

  1. Потрібно регулярно очищати зуби і полоскати рот після кожного прийому їжі.
  2. Чистити пластинку варто тільки м’якою щіткою.
  3. Лікар порадить Вам придбати спеціальний розчин, для зберігання системи після її зняття.
  4. Потрібно знімати пластинку перед активним дозвіллям.
  5. І не забувайте про регулярний візит до Вашого стоматолога.