В чому переваги лікування прикусу?
В чому переваги лікування прикусу?

Ортодонтія, як метод лікування, займається лікуванням дефектів розвитку зубів. Через неправильне розміщення зубів відбувається розвиток карієсу і пародонтиту, а також цей недолік приносить багато дискомфорту та болю. Не варто говорити вже про естетичну сторону. Стоматологія Діамант в Тернополі пропонує Вам покращити здоров’я ротової порожнини та отримати чарівну усмішку, яка буде прикрашати Вас протягом життя.

Як виявити проблему?

Прикус – це правильне з’єднання зубів верхньої щелепи з нижньою. Неправильним прикусом називають стан, коли дане з’єднання порушується.

Як це відбувається?

  1. Дистальний прикус характеризується тим, що різці верхньої щелепи виступають вперед, а вона перевершує розміри нижньої.
  2. Мезіальний прикус характеризується збільшеною нижньою щелепою, висунутим вперед підборіддям. Верхня щелепа – недорозвинена.
  3. Відкритий прикус відрізняється присутністю просвіту між зубами вгорі та внизу.
  4. Перехресний прикус формується через недостатній розвиток якогось одного боку, відрізняється зміщенням щелеп відносно одна одної в горизонтальній площині. Зазвичай через неправильне положення зубів у пацієнта утворюється карієс та зміни в щелепному суглобі.

Що таке брекет-системи?

Ортодонтія у Тернополі розвивається з кожним днем і багато спеціалістів можуть запропонувати свої послуги. Одним з видів розв’язання проблеми неправильного прикусу є встановлення брекет-системи. Ці конструкції вважаються одним із найефективніших засобів лікування. Брекети можна встановлювати лише на здорові зуби. Тривалість лікування визначає лікар-ортодонт. Також потрібно пам’ятати про регулярний огляд у стоматології і правильний домашній догляд.

Досі виникають запитання? Йдемо далі. Конструкцію брекетів з’єднує силова дуга. Її встановлюють через замки, які закріплюють на зуби з допомогою спеціального клею. Дуга володіє пам’яттю форми і створюється відповідний тиск на зуби. Встановлення брекетів проводять у стоматології і їх коригування має виконувати один спеціаліст. Тому варто подбати про пошук кваліфікованої особи.

Які бувають брекети?

Виділяють такі види брекет-системи:

  • Металеві – досить міцні і надійні.
  • Керамічні – палітру системи підлаштовують під колір зубів.
  • Самолігатурні – для виготовлення використовують більш тонку дугу в порівнянні з іншими видами .

Чи варто встановлювати систему дорослим?

Встановлення брекет системи дозволено в будь якому віці, оскільки формування положення зубів можливе навіть в старості. Ефективне лікування доступний пацієнтам завжди. Єдина відмінність вирішення проблеми полягає в тому, що для дітей цей стан проходить швидше. Лікування для дорослих осіб триває в середньому від 2 до 5 років.

Виправлення прикусу у стоматології Діамант супроводжується спеціалістами, які пройшли відповідне навчання в цій сфері. Тому радимо звернутися саме до нас, щоб отримати хороші враження і приголомшливу посмішку.