В чому небезпека розвитку пульпіту?
В чому небезпека розвитку пульпіту?

Чим небезпечне захворювання “пульпіт” і які його ознаки? До кого потрібно звернутися? Спеціалісти радять проходити огляд у стоматолога двічі на рік для того, щоб запобігти розвитку захворювань порожнини рота. Але якщо Вас турбує гострий біль, чутливість зубів, кровоточивість ясен – це може свідчити про появу пульпіту. І щоб точно визначити проблему потрібно завітати до стоматології Діамант у Тернополі. Наші стоматологи виконують якісне лікування використовуючи тільки сучасне обладнання. Щоб переконатись у цьому, здійсніть запис на консультацію на нашому сайті або зателефонуйте нам.

Що таке пульпіт?

Структура нашого зуба складається з твердих частин, таких, як емаль і дентин, та м’якої частини – пульпи, яка містить судини й нерви. Пульпіт – це запалення судинно-нервового пучка. Дане захворювання виникає через утворення карієсу або травмування цілісності зуба. Під час розвитку пульпіту, пацієнт починає відчувати посилення пульсуючого болю. Ця реакція посилюється щодня і приносить великий дискомфорт для людини.

Виділяють також такі форми пульпіту:

  1. Зворотний – потребує лікування кореневих каналів зуба;
  2. Незворотний пульпіт.

Як відбувається діагностика та лікування пульпіту?

Як тільки Ви відчуваєте подібні симптоми, варто звернутися до лікаря. Спочатку потрібно пройти первинну консультацію, щоб визначити наявність або прогрес хвороби. Лікар збирає всю потрібну інформацію і проводить рентгенологію. На знімку можна краще побачити приховані проблеми, які стали причиною пульпіту.

Етапи лікування:

  1. Спочатку лікар виконує анестезію. Наступним етапом є видалення зруйнованих частин твердої тканини.
  2. Далі відбувається видалення пульпи.
  3. Рану потрібно обробити спеціальними медикаментами, щоб не допустити зараження.
  4. Лікар пломбує вільні канали.
  5. Спеціаліст накладає постійну пломбу, яка повторює форму зуба.

Існує два методи лікування пульпіту – ендодонтичне і хірургічне лікування. Перший вид лікування передбачає видалення пульпи з повним або частковим збереженням зуба. При хірургічному лікуванні відбувається видалення зуба, але воно використовується не часто. Показання до видалення зуба визначає лікар після огляду і додаткового обстеження.

Лікування пульпіту у стоматології Діамант

Наші спеціалісти просять звернути увагу пацієнтів на це серйозне захворювання. Несвоєчасне лікування даної проблеми може призвести до ураження м’яких частин ротової порожнини і виникнення інфекції. Якщо Ви помітили симптоми пульпіту – звертайтеся до нас! Ми докладемо всіх зусиль, щоб виконати лікування якісно, швидко і безболісно.