Лікування пульпіту молочних зубів
Лікування пульпіту молочних зубів

Розвиток пульпіту починається під час утворення карієсу і через це відбувається руйнування емалі. Інфекція пошкоджує внутрішні тканини зуба. Досить часто хвороба розвивається у дитячому віці, через те, що молочні зуби досить слабкі, а батьки у свою чергу, нехтують візитами до стоматолога. Якщо не вчасно звернутись до спеціаліста, то пульпіт перейде у запалення окістя та періодонтит.

Стоматологія Діамант проводить якісну діагностику причин хвороби у пацієнтів дитячого віку. Батькам важливо стежити за раціоном харчування дитини, контролювати проведення гігієнічних процедур, а також відвідувати дитячого стоматолога кожних 3-4 місяці.

Чому відбувається розвиток захворювання?

Страх дитини перед відвідуванням лікаря тільки допомагає прогресу захворювання, а інфекція розвивається і пошкоджує пульпу. На жаль, у дітей, досить складно вчасно діагностувати такі симптоми. Іноді може виникати невеликий біль, але це відбувається рідко. В цьому і криється небезпека захворювання. Організм дитини досить слабкий, тому не в змозі боротися із цими симптомами. Тому варто приділяти велику увагу догляду, щоб не допустити погіршення ситуації.

Які причини розвитку пульпіту у дітей?

У більшості випадків, захворювання тривалий час не супроводжується больовим синдромом. Вчасно виявлений початок запального процесу дозволяє усунути проблему швидко, ефективно та без наслідків, а вони можуть бути досить серйозними.

Якщо Ви помітили розвиток цих симптомів у Вашої дитини – негайно зверніться до лікаря:

  • гострий біль під час пережовування їжі;
  • підвищена чутливість емалі;
  • набряки у ротовій порожнині;
  • поява карієсу;
  • неприємний запах;
  • загальна слабкість організму;
  • підвищення температури тіла.

Скільки часу потрібно для лікування пульпіту молочних зубів?

Залежно від складності проблеми лікар визначає метод лікування. Дуже важливо, щоб діти були емоційно підготовлені до цього. У стоматології Діамант найкращі спеціалісти, які допоможуть Вам у цьому.

Батькам слід пояснити умови правильної гігієни ротової порожнини, і створити збалансований щоденний раціон харчування.

Часові рамки лікування також складно визначити оскільки все залежить від стану проблеми. На початкових стадіях розвитку пульпіту достатньо однієї процедури та регулярного догляду. Але якщо ситуація складна, то лікування може «затягнутись».

Які форми пульпіту лікують у стоматології Діамант?

Наші кваліфіковані лікарі проводять професійну діагностику і лікування пульпіту молочних зубів на будь-якій стадії. У наших стоматологічних кабінетах найкраще обладнання, тому лікування проводиться дуже швидко. Ми використовуємо тільки сучасні методи вирішення проблеми і дбаємо про здоров’я наших маленьких пацієнтів. Якщо зуб можна врятувати – наш лікар буде боротися за нього. Наші кваліфіковані фахівці запропонують Вам методи лікування пульпіту, щоб Ви були в курсі всіх етапів. Тому чекаємо на Ваших малюків у стоматології Діамант!