Чи потрібно лікувати пародонтит?
Чи потрібно лікувати пародонтит?

Пародонтит входить в десятку найпоширеніших захворювань і є причиною випадіння зубів. Проблема полягає у порушені цілісності м’яких тканин. При невчасному звернені до лікаря, пародонтит викликає гінгівіт та періодонтит.

Якщо дана проблема турбує Вас і Ви шукаєте хорошого спеціаліста, зверніться у стоматологію «Діамант». Ми запропонуємо якісне лікування за вигідною ціною.

Які причини розвитку пародонтиту?

Причиною виникнення захворювання стає пародонтальна бактерія. Її присутність у нашій ротовій порожнині викликає пошкодження цілісності ясен. Процес відбувається тоді, коли пацієнт не усуває наліт під час чищення зубів. Імунна система організму реагує на це і якщо ігнорувати дану проблему, пародонтит буде поширюватись. Якщо Ви помітили ознаки пародонтиту, слід негайно проконсультуватися зі спеціалістом. Лікар допоможе вибрати правильний метод лікування і надасть Вам рекомендації, щодо подальшого догляду.
Коли розвиток пародонтиту знаходиться на легкій стадії, лікування обмежується професійним очищенням зубів. Завдяки цій техніці лікар знімає наліт та бактеріальний камінь, щоб запобігти його подальшому утворенню. Але, якщо проблема стала більш серйозною, потрібно прийняти курс антибіотиків, щоб зняти запалення. Найбільш серйозним типом лікування є хірургічне втручання. Лікар виконує невеликий розріз ясен, щоб очистити наліт. Якщо наявне пошкодження кісткової тканини, потрібно виконати її пересадку. Це відбувається для того, щоб залишки ураженої частини не стали причиною появи нового розвитку проблеми.

Як діагностувати наявність захворювання самостійно?

Пародонтитом називають запалення, що уражає тканини навколо зубів та ясен, тому при появі цього розладу спостерігають такі симптоми:

  • Кровоточивість ясен;
  • Відчуття пульсації;
  • Присутність неприємного запаху з рота;
  • Зміна кольору ясен;
  • Утворення карієсу;
  • Відчувається рухливість зубів та утворення запалення.

Чому це відбувається?

Стоматологи завжди наголошують на тому, щоб пацієнт проводив належну гігієну ротової порожнини. І однією з причин виникнення пародонтиту є неправильне та нерегулярне очищення зубів. Також варто звернути увагу на стан імунітету пацієнта. Недостатня кількість вітамінів, погане харчування, хронічні захворювання – все це є причиною розвитку багатьох захворювань. Тому, щоб запобігти появі перших ознак пародонтиту потрібно:

  1. Чистити зуби двічі на день і використовувати ополіскувач;
  2. Відвідувати регулярно стоматолога;
  3. Проводити профілактику підтримки імунної системи;
  4. Вживати достатню кількість яблук, моркви, молочних продуктів і горіхів.

Щоб захистити свої зуби від цього підступного захворювання, стоматологія Діамант пропонує Вам лікування парадонтиту у Тернополі. Ви варті найкращого! Для того, щоб здійснити запис на консультацію, зв’яжіться з нашим менеджером та уточніть зручний для Вас час.