Чи можуть ясна відновитися після рецесії?
Чи можуть ясна відновитися після рецесії?

На жаль, при рецесії ясен, тканина не може відновитися повністю без втручання спеціаліста. Але не варто сумувати, оскільки існує вихід.

Які ознаки рецесії ясен?

Рецесія м’яких тканин – це своєрідне опущення ясен, яке виникає через вплив різних чинників. При цьому захворюванні, поступово оголяється корінь зубів через опущення ясен. Тому, першим сигналом про дане захворювання стає висока чутливість зубів.

Але навіть при наявності цих ознак, Ви не можете бути впевнені, чи є присутня у Вас рецесія ясен. Для своєчасного виявлення та лікування захворювань регулярно відвідуйте стоматолога. Дуже важливо виявити рецесію ясен на початкових стадіях, оскільки своєчасне лікування, стане найкращим способом для того, щоб запобігти подальшому розвитку хвороби. Стоматологія Діамант  пропонує якісну консультацію щодо виявлення захворювання ясен. Для запису на консультацію зв’яжіться з адміністрацією клініки і оберіть зручний для Вас час.

Які фактори впливають на розвиток захворювання?

Рецесія ясен може бути викликана багатьма факторами:

  • Інтенсивне очищення зубів. При сильному натиску зубної щітки, може пошкодитись емаль зуба та м’які тканини ясен.
  • Не якісна гігієна порожнини рота. Якщо не виконувати регулярного очищення зубів, утворюється зубний камінь і наліт. В таких місцях накопичується велика кількість бактерій, які негативно впливають на стан мікрофлори ротової порожнини.
  • Сильне стиснення щелеп підвищує навантаження на ясна.
  • Куріння підвищує ризик рецесії ясен.
  • Пародонтит – захворювання, при якому ясна не щільно прилягають до кореня зубів. В цих проміжках розвивається інфекція, в результаті чого пошкоджуються тканини і кістка, які тримають зуб на місці.

Як проходить лікування рецесії ясен?

Існують різні варіанти лікування рецесії ясен:

  1. Очищення і полірування поверхні коренів зубів. Ця процедура складається з двох етапів і проводиться спеціалістом. Спочатку лікар видаляє наліт і камінь в області лінії ясен. Потім виконується полірування поверхні коренів зубів, завдяки чому ясна зможуть відновитися.
  2. Хірургічне втручання. У більш важких випадках рецесії ясен стоматолог може порекомендувати хірургічні процедури. До них належить клаптева операція на яснах (формування розрізу у м’яких тканинах і очищення пошкоджених ділянок) та трансплантація (нарощення м’яких тканин на пошкоджену ділянку).

Лікування рецесії ясен пройде набагато швидше, якщо пацієнт вчасно звернеться до спеціаліста стоматології Діамант. Ми радимо проходити регулярний огляд ротової порожнини, для того, щоб попередити розвиток різних захворювань. Якщо у Вас виникають запитання, запрошуємо відвідати нашу стоматологічну клініку. Бережіть свою красиву посмішку!